Nastavitve piškotkov

Pogoji poslovanja

S spletno stranjo (v nadaljevanju "stran", "trgovina" ali "Bašin d.o.o.") na področju Slovenije upravlja podjetje Bašin d.o.o. Nova Gorica. Omenjeno podjetje nastopa kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji v sistem Bašin d.o.o. (www.basin.si) obiskovalec pridobi uporabniško ime - ki je enako naslovu njegove elektronske pošte - ter geslo. Registracija na strani ni pogoj za nakup izdelkov – na voljo je tudi hiter nakup brez prijave v sistem. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje strani Bašin d.o.o. (www.basin.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem oziroma obiskovalcem strani.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba trgovine Bašind.o.o. (www.basin.si) ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so priporočene maloprodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja v primeru nakupa izdelka preko strani Bašin d.o.o. (www.basin.si).

Cene

Spletna cena velja za vse obiskovalce spletne strani Bašin d.o.o. (www.basin.si). Registracija v sistem ni pogoj za nakup v spletni trgovini in ni pogoj za nakup po spletni ceni. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z vsemi načini plačila, ki jih spletna stran ponuja, pod splošnimi pogoji poslovanja.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil vse želene informacije.

Identiteta podjetja: Bašin d.o.o. NOVA GORICA

Kontaktni podatki: T: 05 330 01 10 E: info@basin.si W: www.basin.si

Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) - glej opis izdelka

Dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku),

Pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

Naročene artikle vam bomo dostavili preko Pošte Slovenije, možen je tudi osebni prevzem na naslovu:

BAŠIN d.o.o. NOVA GORICA, Vipavska cesta 69 A, ROŽNA DOLINA, 5000 Nova Gorica


Jasno, natančno in razumljivo predstavljene cene

Časovno veljavnost ponudbe

Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
Vse se omogoči z dogovoron v korist in zadovoljstvo obeh strani.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila izdelkov, ki so na voljo na strani Bašin d.o.o. (www.basin.si).

    - z nakazilom na račun upravitelja Bašin d.o.o. po ponudbi/predračunu.
  

Postopek nakupa

Na spletni strani Bašin d.o.o. (www.basin.si) poteka postopek nakupa v naslednjih enostavnih korakih:

1.) Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V kolikor želi kupec naročilo preklicati, lahko to stori eno uro od oddaje naročila tako, da nas o tem pisno obvesti preko elektronske pošte – info@basin.si

2.) Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3.) Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec ima pravico blago zavrniti skladno z zakonskimi določili in sklado s pogoji poslovanja strani Bašin d.o.o. (www.basin.si).

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@basin.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 3 do 10 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije in se zaračunavajo po naslednjem ceniku:
 

   - Strošek dostave pošiljke v Sloveniji po veljavnem ceniku Pošte Slovenije glede na maso.
   - Strošek dostave pošiljke v Sloveniji v primeru pošiljk večjih dimenzij in teže kupce pisno obvestimo
o dodatnih stroških.
   - V primeru pošiljanja izven Slovenije se poštnina zaračuna po ceniku Pošte Slevenije glede na državo pošiljanja
in maso.


Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku. Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. V primeru dostave preko Pošte Slovenije kupnino poravnate na vaši lokalni poštni izpostavi, kjer tudi prevzamete naročeni izdelek.

Varnost nakupa

Zaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini Bašin d.o.o. (www.basin.si) nikdar ne bomo spraševali po bančnih podatkih ali po številki računa. Za plačilo po avansnem računu ali za plačilo po povzetju potrebujemo zgolj vaš naslov. Plačilo preko kreditne kartice ali sistema Paypal poteka preko sistemov omenjenih podjetij, ki obenem tudi skrbijo za varnost transakcij in jamčijo varnost nakupa. Tako smo dosegli, da je nakup v spletni trgovini Bašin d.o.o. (www.basin.si) popolnoma varen.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte=uporabniško ime,
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

    - označena bodo kot oglasna sporočila oziroma kot novice Bašin d.o.o. (www.basin.si),
    - pošiljatelj - Bašin d.o.o. (www.basin.si) -  bo jasno razviden,
    - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
    - jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval in ga takoj odstranil iz seznama prejemnikov novic.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se (v primeru težav) kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@basin.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sicer je za reševanje sporov pristojno sodišče v Novi Gorici.

Podjetje ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

http://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

 

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
 
Zakaj so piškotki potrebni
 
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. 
 

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

Podjetje Ime piškotka Namen Čas piškotka
Bašin d.o.o. PHPSESID Identifikacija uporabnikove seje Trajanje seje
Bašin d.o.o. language Nastavitev jezika 30 dni
Bašin d.o.o. EUR Nastavitev valute 30 dni
Bašin d.o.o. __atuvc Sistemska nastavitev Različno
Bašin d.o.o. CL_COOKIELAW Uporaba piškotkov 365 dni
Addthis uit, dt, uid, __atuvc Deli z drugimi Različno
Facebook datr, fr, x-src, locale, lu, reg_fb_gate, reg_fb_ref Facebook nastavitve Različno
Google PREF, OTZ, NID, GMAIL_RTT Google share Različno
Google Analytics _ut* Statistika ogledov spletne strani Različno